Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Fahretdin Gözgün: “Isparta'da Lavanta Turizmini Yeniden Canlandırmalıyız”

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.08.2025 - 09:43, Güncelleme: 04.08.2025 - 09:56
 

Fahretdin Gözgün: “Isparta'da Lavanta Turizmini Yeniden Canlandırmalıyız”

Güneykent eski Belediye Başkanı ve Isparta Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Isparta turizmine yaptığı önemli katkılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gül ve lavanta başta olmak üzere şehrin doğal güzelliklerinin tanıtımı için büyük çaba harcayan Gözgün, lavanta turizminin bölge için taşıdığı ekonomik ve kültürel öneme dikkat çekti.

Gözgün, lavanta yağı üretimiyle ilgili de önemli bilgiler verdi. “1 ton lavanta distilasyonundan ortalama 15-18 kilogram lavanta yağı elde ediliyor. Kuyucak bölgesinde uzun süredir yetiştirilen Lavandula intermedia çeşidi kimya endüstrisinde kullanılırken, son dönemde tıbbi değeri yüksek Lavandula angustifolia türü yeni bahçelerde yetiştirilmeye başlandı. Bu türün yağ verimi düşük olsa da ekonomik değeri oldukça yüksek” dedi. Lavanta yağının sadece hoş bir koku olmadığını belirten Gözgün, “Lavanta kokusu ruhu dinlendirmekle kalmaz, aynı zamanda sinek ve böcek gibi haşerelere karşı doğal koruma sağlar. Özellikle ‘kafur’ oranı, lavanta yağının kalitesini belirleyen en önemli unsur” ifadelerini kullandı. Isparta’nın lavanta turizmi için altyapı, tanıtım ve festival gibi çalışmalarla güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gözgün, “Bölge sadece lavantanın değil, huzurun da başkentidir. Bu potansiyeli mutlaka değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu. Açıklamasının sonunda Gözgün, lavanta çekimlerinde destek veren Gülhane işletmesine teşekkür etti.
Güneykent eski Belediye Başkanı ve Isparta Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Isparta turizmine yaptığı önemli katkılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gül ve lavanta başta olmak üzere şehrin doğal güzelliklerinin tanıtımı için büyük çaba harcayan Gözgün, lavanta turizminin bölge için taşıdığı ekonomik ve kültürel öneme dikkat çekti.

Gözgün, lavanta yağı üretimiyle ilgili de önemli bilgiler verdi. “1 ton lavanta distilasyonundan ortalama 15-18 kilogram lavanta yağı elde ediliyor. Kuyucak bölgesinde uzun süredir yetiştirilen Lavandula intermedia çeşidi kimya endüstrisinde kullanılırken, son dönemde tıbbi değeri yüksek Lavandula angustifolia türü yeni bahçelerde yetiştirilmeye başlandı. Bu türün yağ verimi düşük olsa da ekonomik değeri oldukça yüksek” dedi.

Lavanta yağının sadece hoş bir koku olmadığını belirten Gözgün, “ Lavanta kokusu ruhu dinlendirmekle kalmaz, aynı zamanda sinek ve böcek gibi haşerelere karşı doğal koruma sağlar. Özellikle ‘kafur’ oranı, lavanta yağının kalitesini belirleyen en önemli unsur” ifadelerini kullandı.

Isparta’nın lavanta turizmi için altyapı, tanıtım ve festival gibi çalışmalarla güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gözgün, “Bölge sadece lavantanın değil, huzurun da başkentidir. Bu potansiyeli mutlaka değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda Gözgün, lavanta çekimlerinde destek veren Gülhane işletmesine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.