Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Hayrat Yardım

Isparta’da Ne İş Yapsam Diye Düşünenlere İlham Verecek Başarı Hikayesi

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2025 - 10:54, Güncelleme: 20.10.2025 - 10:54
 

Isparta’da Ne İş Yapsam Diye Düşünenlere İlham Verecek Başarı Hikayesi

Edirne’nin Karaağaç köyünde ailece ceviz üretimi yapan Tanju Özgür ve ailesi, küçük imkanlarla kurdukları tesisle Türkiye’nin dört bir yanına ceviz satıyor. Isparta’daki girişimciler için de örnek teşkil eden bu başarı, kendi işini kurmak isteyenlere ilham oluyor.

Isparta’da “Ne iş yapsam?” diye düşünen girişimciler için örnek bir hikaye Edirne’den geldi. Karaağaç köyünde ceviz üretimi yapan Tanju Özgür ve ailesi, devletten 49 yıllığına bedelsiz kiraladıkları 2 bin dekar arazi üzerinde üretim yapıyor. Ürettikleri cevizler Türkiye’nin farklı illerine satılıyor. Özgür, üretim sürecini şöyle anlattı: “Önce makinelerle ceviz ağaçlarını silkeleyerek meyveleri topluyoruz. Kadın işçilerimiz kovalara doldurup çuvallara aktarırken, erkek işçiler de römorklara yüklüyor. Römorklardan eve getirip soyma makinesine alıyoruz. Tesisimiz çok profesyonel değil ama kendi imkanlarımızla kurduk ve elimizden geldiğince geliştirmeye çalışıyoruz.” Bu başarı hikayesi, küçük sermaye ve kendi imkanlarla iş kurmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Tarım, gıda işleme veya yerel üretim alanlarında yatırım yapmak isteyen girişimciler için örnek teşkil ediyor. Uzmanlar, Isparta’daki girişimcilere; yerel ürünlere odaklanın ve talep gören ürünler üretin, küçük adımlarla üretim ve tesisinizi geliştirin, pazarlama ve satış stratejilerinizi iyi planlayın önerilerinde bulundu.
Edirne’nin Karaağaç köyünde ailece ceviz üretimi yapan Tanju Özgür ve ailesi, küçük imkanlarla kurdukları tesisle Türkiye’nin dört bir yanına ceviz satıyor. Isparta’daki girişimciler için de örnek teşkil eden bu başarı, kendi işini kurmak isteyenlere ilham oluyor.

Isparta’da “Ne iş yapsam?” diye düşünen girişimciler için örnek bir hikaye Edirne’den geldi. Karaağaç köyünde ceviz üretimi yapan Tanju Özgür ve ailesi, devletten 49 yıllığına bedelsiz kiraladıkları 2 bin dekar arazi üzerinde üretim yapıyor. Ürettikleri cevizler Türkiye’nin farklı illerine satılıyor.

Özgür, üretim sürecini şöyle anlattı: “Önce makinelerle ceviz ağaçlarını silkeleyerek meyveleri topluyoruz. Kadın işçilerimiz kovalara doldurup çuvallara aktarırken, erkek işçiler de römorklara yüklüyor. Römorklardan eve getirip soyma makinesine alıyoruz. Tesisimiz çok profesyonel değil ama kendi imkanlarımızla kurduk ve elimizden geldiğince geliştirmeye çalışıyoruz.”

Bu başarı hikayesi, küçük sermaye ve kendi imkanlarla iş kurmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Tarım, gıda işleme veya yerel üretim alanlarında yatırım yapmak isteyen girişimciler için örnek teşkil ediyor.

Uzmanlar, Isparta’daki girişimcilere; yerel ürünlere odaklanın ve talep gören ürünler üretin, küçük adımlarla üretim ve tesisinizi geliştirin, pazarlama ve satış stratejilerinizi iyi planlayın önerilerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.