Isparta’daki Birinci Sınıf Su Kaynağı 20 Yılda Yok Oldu
Isparta’daki Birinci Sınıf Su Kaynağı 20 Yılda Yok Oldu
Türkiye’nin içilebilir kalitedeki doğal su kaynaklarının hızla tükendiğine dikkat çeken gazeteci Yusuf Yavuz, Isparta’daki Ayvalı Çayı örneğini gündeme taşıdı.
Türkiye’nin içilebilir kalitedeki doğal su kaynaklarının hızla tükendiğine dikkat çeken gazeteci Yusuf Yavuz, Isparta’daki Ayvalı Çayı örneğini gündeme taşıdı.
Yavuz, 2010 yılında çektiği fotoğrafları hatırlatarak şunları söyledi: “Aradan geçen 20 yılda Türkiye içilebilir kalitedeki su kaynaklarını yok etti. Isparta’daki Ayvalı Çayı, Köprüçay’ın ana kaynaklarından biriydi. 2010’da birinci kalite içme suyu olarak anılan çayın üzerinde 2012’de bir HES başladı. Ardından olaylar hızla gelişti. Bugün, yüzeyden birinci kalitede su akan vadide kuraklık hüküm sürüyor. Yeraltı suyu 160 metre derinliğe kadar çekilmiş durumda.”
Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesine tepki gösteren Yavuz, “ Su içinde susuz kalmak… Gazze olmaya az kaldı” ifadeleriyle tabloyu özetledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.