Isparta’da Tarhana Mevsimi Başladı... Geleneksel Lezzet ve Dayanışma Bir Arada
Isparta’da Tarhana Mevsimi Başladı... Geleneksel Lezzet ve Dayanışma Bir Arada
Isparta’nın Sav Kasabası’ndan Emine Savcu, kış hazırlıkları kapsamında tarhana yapımının başladığını söyledi. Savcu, tarhana yapımının zahmetli bir süreç olduğunu belirtirken, bu hazırlıkların aynı zamanda eş, dost ve akraba kaynaşmasına vesile olduğunu dile getirdi.
Isparta’nın Sav Kasabası’ndan Emine Savcu, kış hazırlıkları kapsamında tarhana yapımının başladığını söyledi. Savcu, tarhana yapımının zahmetli bir süreç olduğunu belirtirken, bu hazırlıkların aynı zamanda eş, dost ve akraba kaynaşmasına vesile olduğunu dile getirdi.
Savcu’ya göre, geleneksel yöntemde en az 5 saat kaynayan suya buğday yarması ekleniyor. Karışım birkaç saat bekletildikten sonra kazandan alınıyor. Soğuduktan sonra ayranla özleştirilen tarhana bir gece bekletilip, ertesi sabah gün doğmadan güneşe seriliyor.
Kış Sofralarının Vazgeçilmezi
Kış sofralarının vazgeçilmezi ve şifalı çorbası olarak bilinen tarhana, Isparta’da yalnızca çorba olarak değil, çerez olarak da sevilerek tüketiliyor. Hem lezzeti hem de hazırlık sürecindeki imece kültürüyle Isparta’da özel bir yere sahip olan tarhana, yöre halkının bir araya geldiği keyifli bir gelenek olarak yaşatılıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.