Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Isparta’da Tarhana Mevsimi Başladı... Geleneksel Lezzet ve Dayanışma Bir Arada

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.08.2025 - 14:24, Güncelleme: 13.08.2025 - 14:24
 

Isparta’da Tarhana Mevsimi Başladı... Geleneksel Lezzet ve Dayanışma Bir Arada

Isparta’nın Sav Kasabası’ndan Emine Savcu, kış hazırlıkları kapsamında tarhana yapımının başladığını söyledi. Savcu, tarhana yapımının zahmetli bir süreç olduğunu belirtirken, bu hazırlıkların aynı zamanda eş, dost ve akraba kaynaşmasına vesile olduğunu dile getirdi.

Savcu’ya göre, geleneksel yöntemde en az 5 saat kaynayan suya buğday yarması ekleniyor. Karışım birkaç saat bekletildikten sonra kazandan alınıyor. Soğuduktan sonra ayranla özleştirilen tarhana bir gece bekletilip, ertesi sabah gün doğmadan güneşe seriliyor. Kış Sofralarının Vazgeçilmezi Kış sofralarının vazgeçilmezi ve şifalı çorbası olarak bilinen tarhana, Isparta’da yalnızca çorba olarak değil, çerez olarak da sevilerek tüketiliyor. Hem lezzeti hem de hazırlık sürecindeki imece kültürüyle Isparta’da özel bir yere sahip olan tarhana, yöre halkının bir araya geldiği keyifli bir gelenek olarak yaşatılıyor.
Isparta’nın Sav Kasabası’ndan Emine Savcu, kış hazırlıkları kapsamında tarhana yapımının başladığını söyledi. Savcu, tarhana yapımının zahmetli bir süreç olduğunu belirtirken, bu hazırlıkların aynı zamanda eş, dost ve akraba kaynaşmasına vesile olduğunu dile getirdi.

Savcu’ya göre, geleneksel yöntemde en az 5 saat kaynayan suya buğday yarması ekleniyor. Karışım birkaç saat bekletildikten sonra kazandan alınıyor. Soğuduktan sonra ayranla özleştirilen tarhana bir gece bekletilip, ertesi sabah gün doğmadan güneşe seriliyor.

Kış Sofralarının Vazgeçilmezi

Kış sofralarının vazgeçilmezi ve şifalı çorbası olarak bilinen tarhana, Isparta’da yalnızca çorba olarak değil, çerez olarak da sevilerek tüketiliyor. Hem lezzeti hem de hazırlık sürecindeki imece kültürüyle Isparta’da özel bir yere sahip olan tarhana, yöre halkının bir araya geldiği keyifli bir gelenek olarak yaşatılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.